Humenskí a Prešovskí policajti objasnili vraždu spáchanú v noci, pátranie po Jo

14.07.2005 Celý región

Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ dnes obvinil z trestného činu vraždy 48-ročného muža z Humenného. Muž v noci medzi 22 a 23 hodinou v pivničných prie...
Prešovský krajský policajný vyšetrovateľ dnes obvinil z trestného činu vraždy 48-ročného muža z Humenného. Muž v noci medzi 22 a 23 hodinou v pivničných priestoroch neužívanej budovy v objekte NsP Humenné po predchádzajúcej hádke usmrtil svoju 31-ročnú manželku uškrtením. Muž bol už v minulosti súdne trestaný.

Obvinený muž je daný do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ dal návrh na jeho vzatie do väzby.

Hľadá sa Jozef ČONKA,
nar. 12. 7. 1937 v Levoči, bytom Levoča, Kláštorská č. 47, prech. byt. Levoča, Nad tehelňou 41 u syna Emila Čonku

Popis osoby: zdanlivý vek 80 rokov, skutočný 68 rokov, 155 cm vysoký, strednej postavy, telo nachýlené dopredu, šuchotavá chôdza, oči tmavosivej farby, sivé vlasy – oholené, odstávajúce uši.
Popis oblečenia: sivé tesilové nohavice, sivé sako, košeľa žltej farby, na hlave brigadírka sivej farby s Československým znakom, sivé botasky.
Zvláštne zanemenie: jazva nad koreňom nosa o då žke 3 cm, nemá zuby a je hluchonemý Pri sebe nemal žiadne veci.
Menovaný je nezvestný od 3.júla 2005, kedy odišiel z trvalého bydliska a odvtedy nepodal o sebe žiadnu správu blízkym príbuzným a známym. Posledný krát bol videný pre pri motoreste Zlamanec v katastri mesta Levoča.
Nezvestný muž je hluchonemý a trpí stratou orientácie. Využíva služieb charity ako aj Červeného kríža. V minulosti bol viackrát nezvestný, pričom nezvestnosť nebola na políciu hlásená.
Polícia preto žiada občanov, ktorý nezvestného muža videli a majú k jeho pohybu akékoľvek poznatky, oznámili ich na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Poprade , č.t. 096189 3370 , 096189 3371, na Obvodnom oddelení PZ Levoča 096189 3007, ktoré zabezpečia vyrozumenie blízkych príbuzných alebo na linku 158.
 

Vyberte región

mark